Зора Романска / Craftsmen / Maker’s Mark®
Купи

ТРЯБВА ДА СИ НАД 18 ГОДИНИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИШ

МОЛЯ, ВЪВЕДИ ДАТА НА РАЖДАНЕ 1. С влизането в сайта приемаш Правилата и условията за ползване и Политиката за поверителност.

Зора Романска - Дизайнер

 • В амбицията си да направят перфектния бърбън семейството на Maker's Mark преминава през различни етапи. Ключова роля за създаването на марката играе една жена, което е рядкост за уиски бизнеса по онова време. Все пак говорим за 50-те години на миналия век.

  Аз съм Зора Романска и също както Maker's Mark много държа на ръчната изработка и всичко, което се прави с любов.

  Марджи е съпруга на Бил Самюълс, който е основателят на Maker's Mark. Тя прави бутилка, която се откроява от всички останали, защото бързо разбира, че Maker's е с отличителен вкус. Какъв е ключът към твоята разпознаваемост?

  С годините човек трупа опит, опознава материала, с който работи, и изгражда някакъв стил. Това, което се случи при мен, е, че използвайки кожата и работейки с нея ръчно, всъщност успявам да направя едни текстури, които са наистина много разпознаваеми, и всеки, който види мое произведение, по някакъв начин го разпознава и казва: „Това е на Зора!“.

  Интересен факт. Докато експериментира с потапянето на восъка на бутилката на Maker's, тя пожертва домашния фритюрник. Имаш ли и ти такива случки, за които да разкажеш?

  И при мен има интересен казус, подобен на този. Виждайки един много красив ключ на един скрин, всъщност ми се роди идеята да го вградя в един маншет под кожа, както са много от моите неща, които изработвам.

 • Защо характерът не се изгражда от машини?

  С годините си давам сметка, че е много важно да имаш контакт с хората. За тези, за които твориш всъщност и създаваш, защото всяко произведение всъщност само по себе си носи душа. Така е и с моите неща. Те не са просто пръстени и бижута, обикновени. Те са произведения на изкуството. Това нещо не може да го направи една машина.

 • Какво общо намери между създаването на мода и Maker's Mark?

  Преди всичко и двете неща се правят с любов. Оттам нататък трябва да бъдат като едно произведение на изкуството и всеки, който ги вижда, ползва или опитва, да изпитва истинско удоволствие. При мен също е така с дрехите и с всичките аксесоари, които правя, защото виждам просто удовлетворението на хората, когато са облечени с част от мен. Предполагам, че и с бърбъна е същото.

 • Наздраве за това и благодаря за приятния разговор.

 • Творбита на Зора можете да откриете на zzone.bg и във Facebook и Instagram

MakersMark.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация