ТРЯБВА ДА СИ НАД 18 ГОДИНИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИШ
МОЛЯ, ВЪВЕДИ ДАТА НА РАЖДАНЕ
Здравейте, aз съм Йордан Дъбов – Dabov Specialty Coffee, и за мен е удоволствие да бъда тук.
Може би преди двадесетина години, плюс-минус. И как? Мигновено. Няма как да не се влюбиш в Maker's Mark.
Сладостта за нас е от изключителна важност и характерна черта на всички наши кафета е, че те са поне достатъчно сладки, а някои от тях дори и много сладки, което естествено ги превръща и в по-класни. Сладостта е ключов фактор.
Аз се подготвих за днешната ни среща и след като се калибрирах вчера с един шот Maker's Mark, избрах днес едно кафе от нашето портфолио, в което има луксозен тъмен шоколад, боровинки и ванилия, така че да бъдем в синхрон. Плодовите нюанси в кафето са изключително важни и те могат изцяло да пренаредят играта и да дръпнат и да изстрелят кафето в по-висока категория, ако присъстват и са добре балансирани. Естествено със сладостта, винаги ръка за ръка със сладостта.
На първо място любов, желание, разбиране за това и идея за това какво искаш да направиш. Аз правя кафе заради кафето, защото обичам кафе, защото съм влюбен в кафето. И по-точно в някои много характерни негови черти. Само онези, които принадлежат към най-вкусните кафета на нашата планета, и защото искам да ги консумирам. Искам всеки ден да се докосвам до тях, затова се занимавам с кафе. Това е основният драйв.
Бих казал, че две неща са ключови по отношение на вкуса и в контекста на висококачественото кафе. Той се формира във фермата и всичко, което се случва с плода, а след това и с костилката на фермата, този процес отнема няколко месеца и е абсолютно ключов. Без него или ако не са създадени определени вкусове, естествено и ароматни транскриптори, които след това да доразвием в пекарната. А пекарната е второто място, в което започваме да работим и да формираме вкуса. Така че по отношение на местата – те са две, времето е по-кратко и това е страхотно, защото в крайна сметка самият аз бих се изнервил да чакам шест години, за да изпия една чаша чудесно кафе при положение че знам, че вече е отгледана.
Искаме да извадим на показ само съвършения продукт.
Защото той е присъщ на хомо сапиенс.
Dabov Specialty Coffee е във Facebook и Instagram.