Владо Богданин / Craftsmen / Maker’s Mark®
Купи

ТРЯБВА ДА СИ НАД 18 ГОДИНИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИШ

МОЛЯ, ВЪВЕДИ ДАТА НА РАЖДАНЕ 1. С влизането в сайта приемаш Правилата и условията за ползване и Политиката за поверителност.

Владо Богданин - Дизайнер на кожени чанти и аксесоари

 • Maker's Mark® се ражда във времето, когато ръжта е била популярен избор за производителите на уиски. Тогава Бил Самюелс-старши се захваща да направи забележителен вкус, който ще се открои от всички останали. След известни опити и грешки той открива точно това, към което се стреми. Как започна историята на Bogdanin?

  Историята на Bogdanin започна през 2013 г., когато напуснах държавния сектор след дългогодишен стаж. Желанието ми беше да изработвам луксозни кожени чанти. Завършил съм техникум точно с тази специалност – кожена галантерия. След завършването си натрупах значителен опит в един от най-големите за времето заводи за производство на чанти и кожена галантерия в България.

  Работата с естествени материали и ръчната изработка са в основата на Вашия занаят. В Maker's Mark® също държим на ръчния процес в създаването на нашето уиски. Какви са основните предимства на ръчната изработка и защо избрахте този път?

  Основни предимства на ръчната изработка са високото качество и личното отношение при създаване на изделието. Избрах този път, защото от дете обичам да шия, а по-късно – и да правя чанти

 • Като говорим за процес, при нас Maker's ни казва кога е готов, а не обратното. Ето защо нашият бърбън се бутилира не според годините на отлежаване, а при достигане на търсения вкус, което обикновено става след шестата година. Каква е ролята на времето във Вашия занаят?

  Времето е важно при изработването на всяко изделие – особено когато става въпрос за ръчна работа. Налице са технологични процеси, които са специфични за даден продукт и изискват време, за да бъде същият качествен и устойчив при последващото си ползване.

  Вие имате отличителен собствен стил в изработката на чанти и портмонета, който сте постигнали във времето. Кои бяха факторите, които Ви помогнаха да се случи това?

  Винаги съм харесвал изчистения дизайн. Човекът, с когото работя от самото начало и който менажира продажбите и комуникацията с клиенти, също има голям принос за оформяне стила на Bogdanin.

 • Ще разкажете ли повече за Вашите чанти и портмонета – как ги измисляте и създавате?

  Основно правило в моята работа е да създавам нови модели, като използвам детайли от предходни такива. Целта ми е да имам характерен стил, който да прави разпознаваеми всички чанти и портмонета, които изработвам

  Когато всяка чанта и аксесоар, който създавате, е минал през ръцете Ви, вероятно и част от Вас се предава във всеки продукт с марката Bogdanin. Имате ли любими и важни за вас артикули, които са свързани с някаква история?

  При един конкретен модел чанта използвам френско сглобяване на детайлите, което научих от баба ми – тя беше шивач на дрехи

 • Каква е ролята на клиента във Вашата работа?

  Клиентите ме зареждат и вдъхновяват. Обратната връзка, която поучавам от тях, е изключително важна за мен.

  Какво се промени от първата чанта на Bogdanin през 2013 г. до последните модели, които изработвате днес?

  Моделите се подобриха като изработка и качество. Използвам нови техники и не спирам да се уча всеки ден.

 • "Времето е важно при изработването на всяко изделие – особено когато става въпрос за ръчна работа. Налице са технологични процеси, които са специфични за даден продукт и изискват време, за да бъде същият качествен и устойчив при последващото си ползване."
 • "Моят занаят е моята мечта.”
 • Кои са най-големите предизвикателства във Вашия занаят?

  Основното предизвикателство е, че изработването на поръчките се извършва само от мен. Изготвянето на новите модели, което е важна част от развитието на бранда, пак се прави от мен.

  Вашият занаят е призвание, мечта или кариера? Или и трите?

  Моят занаят е моята мечта.

  Кои са любимите Ви моменти с чаша Maker's Mark®?

  След дълъг работен ден със семейството ми.

 • Кои са уменията, които развихте в практиката на Вашия занаят?

  Търпение и прецизност.

  Три думи, с които бихте определили работата си?

  Удоволствие, труд и творчество.

  И за финал, как според Вас една чанта става забележителна?

  Всяка чанта и портмоне, които изработвам, са забележителни заради вложените от мен време, труд и прецизност.

 • "Основно правило в моята работа е да създавам нови модели, като използвам детайли от предходни такива. Целта ми е да имам характерен стил, който да прави разпознаваеми всички чанти и портмонета, които изработвам."
 • Творбите на Владо Богданин са във Facebook, Instagram.

MakersMark.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация