Михаил Кърпачев / Craftsmen / Maker’s Mark®
Купи

ТРЯБВА ДА СИ НАД 18 ГОДИНИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИШ

МОЛЯ, ВЪВЕДИ ДАТА НА РАЖДАНЕ 1. С влизането в сайта приемаш Правилата и условията за ползване и Политиката за поверителност.

Михаил Кърпачев - Собственик на Sircrow

 • Когато основателят на на Maker's Mark - Бил Самюълс предава занаята на сина си, единственият съвет бил: „Запази качеството на уискито“.

  А аз съм Михаил Кърпачев и мога да потвърдя, че съветът е спазен и това се усеща във всяка една капка Maker's.

  Кое е най-важното, за да поддържате качеството в Sircrow?

  Страстта и умението да влизаме в обувките на клиентите ни. За хората, които ни се доверяват, е най-важно да направим желаната риза. Веднъж излезли от ателието ни удовлетворени, ризата спира да бъде Sircrow, тя се превръща в тяхната риза.

  Maker's Mark е създаден със стремежа на едно семейство да направи бърбън, който е различен, те самите да обичат и да споделят с приятели. При вас как се случиха нещата?

  Може да се каже, че е много сходно с историята на Maker's. Повече от 50 години опит в производството на ризи ни докара до момент, в който ние решихме да създадем собствен продукт, и така се роди Sircrow.

  Интересен факт – при нас Maker's ни казва кога е готов, а не обратното, ето защо нашият бърбън се бутилира не според годините на отлежаване, а при достигане на търсения вкус, което обикновено се случва след шестата година. Каква е ролята на времето при Sircrow?

  Виждам изключително сходство. При нас в Sircrow перфектната риза се получава тогава, когато ние заедно с клиента ни потвърдим, че сме достигнали до желания резултат. Това обикновено е между 7 и 14 дни, като причината продължителността да не е фиксирана, е, че в някои случаи по наша преценка правим междинна проба, за да гарантираме страхотен краен резултат.

 • Запознавайки се с Maker's, какви други прилики виждаш?

  Стремежът към съвършенство. Това е нещото, което ни води всеки ден да правим най-добрите ризи за клиентите ни. Моментът на преобразуване е тогава, когато усетят за себе си разликата между конфекцията и тяхната риза. Тогава започва съвместният ни експеримент.

 • За финал – защо характерът не се изгражда от машини?

  Това е начин на мислене – идеология. Всичко това, което си казахме до момента, показва, че както в правенето на бърбън, така и в създаването на риза има толкова условности, че единствено гъвкавостта, желанието, стремежът, страстта и ентусиазмът могат да помогнат да направим уискито и страхотната риза уникални.

 • Sircrow можете да откриете на www.sircrow.com и във Facebook, Instagram.

MakersMark.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация